Translate ♥

dinsdag 26 augustus 2014

Tips voor het nieuwe schooljaar

De zomervakantie is voor sommigen al voorbij. Een beetje zenuwachtig voor het nieuwe schooljaar? Dan zijn hier wat tips!







Allereerst, sorry dat wij zo lang niks hebben gepost maar we waren allebei op vakantie dus daardoor konden we geen artikelen posten. We hopen dat jullie dit begrijpen.

Tips voor nieuwe vrienden/zelfvertrouwen
Doe een outfit aan waarin jij je fijn voelt. Als je jezelf prettig voelt straal je dat ook uit. Doe je ook niet anders voor dan je werkelijk bent. Als je je anders voor doet kunnen mensen dat misschien leuk vinden maar dan doe je niet zoals jij bent. Er zijn altijd mensen die wel en niet mogen. Accepteer het want jij mag vast ook niet iedereen.

Ga je naar de brugklas en ken je nog niemand? Wees niet bang om op mensen af te stappen. Het kan best zijn dat je dat spannend vind maar hé andere mensen vinden dat ook spannend en zijn blij als jij de eerste stap zet. Weet je niet hoe je een gesprek moet beginnen misschien kan je deze zinnen eens gebruiken.
Hoi, weet jij wat het huiswerk is voor.....?
Op welke school zat jij hier voor?
Nog leuke dingen gedaan in de vakantie?
Waar heb je die leuke schoenen/ kleding gekocht?

Geef mensen complimentjes. Dat vinden ze erg leuk en geeft ze zelfvertrouwen. Doe dit natuurlijk niet te vaak want dan word het misschien ongeloofwaardig en kom je 'nep' over.

Tips voor goede cijfers/leren
Koop leuke schoolspullen. Het klinkt misschien dom maar als je leuke en vrolijke schoolspullen hebt maakt dat het leren leuker en dus makkelijker.

Doe vanaf het begin goed je best. Het lijkt misschien zo dat als je vaak je huiswerk niet maakt dat mensen je stoer vinden. Maar als je dat doet ben je aan het einde van het jaar de pineut. Het is dan te moeilijk om al die slechte cijfers nog op te halen.

Sommige docenten geven je leerwerk op. De meeste mensen leren dat dan niet meteen omdat ze denken dat de toetsweek toch nog ver weg is. Maar als je meteen leert dan heb je het in de toetsweek minder druk en kan je meer aandacht besteden aan de dingen die je nog moeilijk vind.

Wij hopen dat jullie wat hebben aan deze tips en veel plezier op school!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten